Amenajarea unui dining room iti va oferi un spatiu relaxant, in care sa poti lua masa alaturi de familie sau sa te bucuri de timp petrecut cu prietenii. In amenajarea unui dining room trebuie sa tii cont de cateva principii estetice si practice, pentru a profita din plin de spatiul disponibil.
Ai o bucatarie frumoasa, dar putin cam inghesuita sau un living modern si spatios, dar in ciuda acestui fapt ajungi sa iti mananci cina pe masuta de cafea in fata televizorului? Nu este o solutie buna! Este momentul sa incepi un proiect pentru amenajarea unui dining room, sau mai bine spus, o zona/camera in care poti lua masa. Ti-am pregatit cateva sfaturi care sa faca tot procesul mai usor.
Sfaturi pentru amenajarea unui dining room:
1. Alege stilul de amenajare potrivit
Desigur, nu este prima data cand primesti acest sfat. Ti l-am oferit cu diferite ocazii, chiar si cand te sfatuiam cum sa alegi masuta de cafea potrivita pentru sufrageria ta. Cu riscul de a ne repeta, alegerea unui stil de amenajare potrivit este esentiala. In cazul amenajarii unui dining room, este foarte important sa tii cont de stilul in care este amenajata locuinta ta. Dining room-ul trebuie sa respecte aceleasi directii de amenajare. Daca toata locuinta iti este decorata in stil clasic sau rustic, nu este indicat sa amenajezi o zona de luat masa moderna.
Incepand cu mobilierul ales si pana la cromatica sau accesorii, toate trebuie sa se potriveasca in decorul deja existent in locuinta ta. De multe ori, zona de dining este in prelungirea bucatariei sau chiar intr-un open space care face legatura cu livingul. Din acest motiv, trecerea trebuie sa fie una armonioasa, fara sa existe diferente mari in ceea ce priveste stilul de amenajare.
2. Alege mobilierul potrivit
Dupa ce te-ai hotarat asupra stilului de amenajare, este momentul sa alegi mobilierul potrivit. Acesta va contura imaginea si decorul zonei de dining. In primul rand vei avea nevoie de o masa. Aceasta este elementul central al unui dining room. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, masa poate fi mai micuta, potrivita pentru 3-4 persoane sau mai mare, ideala pentru 10-12 persoane.
Daca spatiul iti este limitat, dar totusi ai o familie numeroasa, alege o masa extensibila. Aceasta este o solutie inspirata deoarece o poti extinde la cinele cu multi musafiri si o poti lasa in varianta compacta pentru cinele restranse in familie.
Pe langa masa, trebuie sa alegi un set de scaune care sa se potriveasca. In primul rand, acestea trebuie sa sa aiba o inaltime potrivita, astfel incat cei care stau la masa sa se bucure de o pozitie confortabila cand mananca. Alege cu grija si design-ul scaunelor si tine cont si de materialele din care sunt realizate.
Nu toate materialele se potrivesc intre ele, cum nu toate culorile si tapiteriile se potrivesc intre ele. Asadar, daca alegi o masa impunatoare din lemn masiv, nu opta pentru scaune din plastic. Alege scaune din acelasi material si finisaj sau, daca iti pare ca ar fi un decor prea simplu, opteaza pentru scaune tapitate.
Tot in dining room este recomandat sa fie asezata o comoda sau un bufet, in care sa tii farfuriile si tacamurile. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa aranjezi masa, fara a face drumuri inutile catre bucatarie.
3. Alege zona in care iti doresti sa amenajezi dining room-ul
Exista putini oameni care aleg sa amenajeze o intreaga incapere din locuinta lor care sa fie folosita doar pentru a lua masa. Adevarul este ca nu ar fi tocmai practic si este o varianta destul de invechita pentru amenajarea unui dining room.
Noi mizam pe integrarea zonei de luat masa intr-un spatiu de tip open space. Totusi, este recomandat sa alegi intre a avea un open space care sa imbine doar doua incaperi. Astfel, este recomandat sa iti amenajezi zona de luat masa in living, dar bucataria sa se afle intr-o incapere separata si viceversa. In cazul in care dining room-ul este in prelungirea bucatariei, atunci livingul este recomandat sa fie intr-o incapere separata.
Masa din dining room trebuie sa fie asezata in apropierea unei surse de lumina naturala. Asadar, aceasta se va potrivi perfect asezata langa un geam sau o usa de sticla care face trecerea catre gradina. Pentru a duce mai departe aceasta idee, alege niste usi frantuzesti, care se pot deschide in totalitate pe timpul verii, ca tu sa te bucuri de o cina luata practic… afara.
In cazul in care nu ai posibilitatea de a aseza masa din dining room langa o sursa de lumina naturala, apeleaza la sursele de lumina artificiala. Alege o lustra interesanta sau un candelabru spectaculos care sa completeze frumos tot decorul si problema este ca si rezolvata. Luna aceasta beneficiezi de 10% reducere la corpurile de iluminat din oferta Mavis!
4. Atentia la detalii
Acorda importanta detaliilor, daca iti doresti ca rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor. Alege cu grija tesaturile din dining room, precum perdelele sau covorul. Acestea trebuie sa fie din materiale de calitate, iar in special covorul este recomandat sa aiba o culoare inchisa si sa fie usor de curatat, in cazul in care apar accidente produse din neatentie in timpul mesei.
Un alt aspect important il repezinta chiar decorul mesei. Lasam fata de masa alba, calcata si apretata numai pentru ocazii speciale. In rest, poti sa folosesti o traversa pentru masa. Poti decora spatiul cu o vaza plina de flori, o planta de interior sau un sfesnic cu un design interesant. Astfel, aspectul zonei de dining va fi unul estetic, chiar si in momentele in care nu este aranjata masa pentru o cina in familie.
In concluzie, consideram ca este important sa iei masa intr-un cadru relaxant, bucurandu-te de o atmosfera frumoasa. Dupa cum ai putut observa, amenajarea unui dining room nu reprezinta un proiect greu de realizat. Suntem curiosi care dintre sfaturile noastre ti-a placut cel mai mult! 😊
Pentru mai multe sfaturi de amenajare si detalii despre produsele din oferta Mavis, contacteaza-ne acum!