Evita aceste greseli cand decorezi sufrageria

Sufrageria si greselile pe care le poti evita cand o amenajaezi. Ti-am pregatit o lista cu patru sfaturi practice.

Ai avut vreodata senzatia ca ceva nu se potriveste intr-o sufragerie? Armonia decorului parca e intrerupta si nu stii de ce. Sufrageriile sunt cele mai circulate zone dintr-o casa si au nevoie de un decor fluid care nu te incomodeaza cand treci pe aici. Cu toate acestea, sunt cateva greseli care pot scapa si celei mai perfectioniste persoane.

  1. Raportul mobila-spatiu liber

Mobila care nu e asezata langa perete trebuie sa iti permita sa treci pe langa ea. Asta inseamna ca fiecare piesa de mobilier asezata mai mult spre centrul camerei decat langa perete, trebuie sa iti permita circularea usoara in jurul ei. Motivele sunt cele practice – faci curat mai usor, si estetice – lasa impresia de aerisit.

  1. Lasa caile de acces libere

In functie de planul casei, intre punctele de acces si zonele de luat masa sau relaxare, se creeaza culoare de acces pe care e recomandat sa le mentii deschise. Ti s-a intamplat probabil sa te impiedici de scaune sau coltul de la canapea cand acestea invadau zona intens circulata. Pastrand aceasta zona libera deschide si ea vizual spatiul chiar daca e vorba de o sufragerie mica.

  1. Lasa senzatia ca mobila pluteste

Evita sa lipesti tot mobilierul de pereti si alege modele care se sprijina pe picioare ci nu direct pe podea. Lasand lumina sa circule libera printre canapea si masuta, dar si pe sub, lasa impresia ca ambianta este mai bine luminata si mai calda. In plus, vei face curat mult mai usor pe sub corpurile masive de mobilier.

  1. Asezarea covorului

In multe sufragerii covoarele sunt alege gresit atat ca dimensiune cat si ca forma. Cel mai important e sa cumperi covorul dupa ce ai cumparat canapeaua, masuta de cafea sau setul de sufragerie. Odata ce vezi cat spatiu ocupa te poti orienta mai bine in forma si dimensiunea covorului. Alegerile clasice sunt covoarele dreptunghiulare. Ca dimensiune, alege un covor care e suficient de mare ca sa asezi canapeaua si masuta de cafea pe el, sau mai mic cat sa incapa doar masuta de cafea. Evita alaturarile de covor si carpeta asortata, pentru ca este inestetic si aglomereaza vizual.

Odata ce ai fost atenta la aceste detalii, sansele ca o ambianta sa fie apasatoare sunt reduse. Mai ramane sa alegi inspirat mobilierul si cromatica, iar sufrageria este complet decorata!

Adauga comentariu