Integrarea semineului in decorul unui apartament se dovedeste a fi o provocare. Spatiul limitat si lipsa posibilitatii de a instala un horn sunt principalele motive pentru care oamenii aleg sa renunte la ideea de a avea un semineu daca locuiesc intr-un apartament. Vezi cum poti schimba acest lucru si cum poti facilita integrarea semineului in decorul unui apartament.
Un semineu are rolul de a incalzi atmosfera dintr-o locuinta atat la propriu, cat si la figurat. Daca la casa se preteaza un semineu masiv, pe lemne, decorat cu piatra si cu un model impunator, pentru un apartament situatia sta diferit.
Exista cateva solutii ingenioase pentru cei care isi doresc sa aiba un semineu chiar in living-ul apartamentului. Sunt mai multe tipuri de seminee potrivite pentru spatiile mici, care nu necesita aerisire deoarece nu scot fum, dar care functioneaza fara probleme ca sursa de caldura.
Nu doar ca un semineu va degaja caldura, pastrand o temperatura ambianta placuta, dar se va dovedi a fi si o piesa de decor spectaculoasa, care va atrage atentia celor care iti trec pragul.
Cativa pasi spre integrarea semineului in decorul unui apartament
1. Semineul poate deveni piesa centrala a unui living
Desi livingul unui apartament nu este la fel de spatios precum cel al unei case, cu putina imaginatie vei putea gasi un loc ideal pentru semineu. De cele mai multe ori, acesta va fi amplasat pe acelasi perete cu televizorul, in fata unei canapele. Desi pare o aglomerare de elemente, daca pastrezi un design minimalist rezultatul final va fi incantator.
Poti sa te orientezi spre un semineu care poate fi incorporat in mobila sau perete, precum un semineu care functioneaza pe baza de bioetanol sau un semineu electric. Pentru un living modern, opteaza pentru semineul pe baza de bioetanol. Este inovator si va aduce un plus de originalitate incaperii.
Totusi, un semineu electric este mult mai versatil. Poata lua aspectul unui semineu clasic, intr-un finisaj alb, potrivit unui living romantic si rafinat. Pe de alta parte, pentru iubitorii stilului rustic, un semineu electric cu piatra decorativa va parea desprins din decorul cabanelor montane.
2. Semineul se potriveste perfect in spatiile de tip open space
Apartamentele cu spatii de tip open space sunt des intalnite in cazul blocurilor construite recent. In aceste apartamente living-ul este in prelungirea bucatariei, iar trecerea dintr-o incapere in cealalta nu este delimitata prin usi.
Din acest motiv, living-ul de tip open space ajunge sa fie cea mai frecventata incapere dintr-o locuinta. Este locul unde toata lumea se simte bine, unde poti lua masa sau te poti relaxa vizionand un film la TV.
Nimic nu ar completa mai bine atmosfera acestui spatiu decat un semineu. Acesta poate fi incorporat in perete, in apropierea locului de luat masa, sau poate reprezenta chiar delimitarea dintre spatiul bucatariei si cel al living-ului. Optiuni pentru integrarea semineului in decorul unui apartament cu siguranta sunt o multime.
3. Creeaza-ti un spatiu confortabil in jurul semineului
Asociem ideea unui semineu cu cea de relaxare si destindere, profitand de ambianta placuta care se creeaza datorita caldurii pe care acesta o emana. Semineul are sanse mari sa devina atractia principala a unei incaperi, ademenind toti membrii familiei in jurul lui.
Este important sa creezi un spatiu confortabil de care sa te bucuri in serile de iarna si nu numai. Asaza langa semineu doua fotolii si o masuta de cafea pentru a crea locul perfect pentru discutiile cu prietenii sau familia.
“Povestile la gura sobei”, sau in cazul de fata, a semineului, vor avea intotdeauna un farmec aparte. Nu uita nici de paturi sau perne pentru decor. Nu doar ca vor aduce un plus in ceea ce priveste aspectul zonei din fata semineului, dar vor fi si foarte confortabile.
Un alt lucru pe care poti sa il asezi in preajma unui semineu este o biblioteca. Astfel, vei avea mereu o carte la indemana pe care sa o poti citi in timp ce te relaxezi in fata semineului. Nu ramane decat sa iti faci un ceai si sa te bucuri de moment. 🙂
Tipuri de seminee care se preteaza pentru apartamente
Intr-un apartament se preteaza un semineu care nu are nevoie de horn cu iesire pe acoperis. Poti alege unul dintre urmatoarele tipuri de semineee:
-
Semineul cu gaz
Ideal pentru cei care prefera un stil minimalist. Se va integra perfect intr-un living modern, cu accente scandinave. Trebuie sa ai in vedere faptul ca, desi nu are nevoie de un horn, semineul care functioneaza cu gaz are nevoie de o iesire concentrica, precum cea a unei centrale termice.
-
Semineul electric
Este cel mai des intalnit cand vine vorba de integrarea semineului in decorul unui apartament.
Este versatil si se poate plia de minune pe mai multe stiluri decorative. Modern, clasic sau rustic, semineul electric isi va gasi locul in orice apartament. Acesta poate fi chiar incorporat in perete sau mobilier.
-
Semineul cu bioetanol
Acestea sunt poate cele mai inovatoare seminee, incadrandu-se perfect intr-un decor modern. Pot fi asezate atat in living, dar isi pot gasi locul la fel de bine si intr-un balcon care se bucura de un spatiu mai generos.
Dupa cum poti observa, integrarea semineului in decorul unui apartament nu este chiar atat de anevoioasa. In plus, un semineu va creste considerabil valoarea unei locuinte si va spori fara indoiala gradul de confort.
Contacteaza-ne acum si afla mai multe despre semineele din oferta Mavis!