Shopping Cart 0 items - 0.00 lei 0

Retur

DREPTUL DE RETRAGERE PENTRU PERSOANE FIZICE

 

În conformitate cu Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu excepţia cazurilor menţionate expres de lege, Utilizatorul – persoana fizica, in calitate de consumator, beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri. Perioada de retragere menţionată mai sus expiră în termen de 14 zile de la data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii.

Pentru acele situatii in care, Utilizatorul isi exercita dreptul de retragere din orice motiv, dupa ce executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului, dar inainte de prestarea completa a serviciilor de catre Mavis, acesta are dreptul la rambursarea partiala a sumelor achitate Mavis.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract, utilizând o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. In acest scop, puteti folosi Formularul de retragere, folosirea lui nu este insa obligatorie.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de finalizarea prestarii complete a serviciilor de catre Mavis, dar nu mai tarziu de expirarea termenului de 14 zile mentionat mai sus.

Daca va retrageti dupa ce parte din serviciile furnizate de catre Mavis au fost prestate, dar inainte de finalizarea completa a acestora, sunteţi de acord cu rambursarea a jumătate din suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu excepţia cazului în care aţi fost de acord cu o altă modalitate de plată; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.