Shopping Cart 0 items - 0.00 lei 0

Termeni si conditii

TERMENI ȘI CONDIȚII MAVIS.RO

 

 

Vă rugăm să citiți cu atenție TERMENII ȘI CONDIȚIILE DE UTILIZARE A SERVICIILOR MAVIS.RO (denumite în continuare “Termeni si conditii  Mavis) înainte de a utiliza serviciile oferite de către MAVIS UNIVERSAL S.R.L, cu sediul în Șoseaua de Centură nr. 3, Domnești, jud. Ilfov, înregistrat la Registrul Comerțului sub număr J23/2187/2007 având CUI 18008 (“Mavis”).

În cazul în care:

SUNTEȚI DE ACORD să vă supuneți în întregime termenilor și condițiilor detaliate în prezenta pagină trebuie să bifați căsuța alăturată cuvintelor “AM CITIT ȘI ACCEPTAT TERMENII ȘI CONDIȚIILE” de pe site-ul mavis.ro. Orice utilizare de către dvs. a oricăror servicii oferite de către Mavis semnifică acceptarea de către dvs., în intregime, a tuturor prevederilor termeni si conditii  Mavis.

Termeni si conditii Mavis au valoare contractuală, reprezentând contractul ce guvernează relația dintre Mavis și utilizatorul site-ului mavis.ro (“Utilizatorul”), contract ce este acceptat de către prin simpla utilizare a serviciilor oferite de către Mavis.

Acceptarea termeni si conditii Mavis este condiționată în mod expres de acordul pe care vi-l dați față de toți termenii și condițiile acestei convenții. Având în vedere că acești termeni si conditii sunt considerați de către Mavis oferta de contractare, acceptarea ofertei este expres limitată la acești termeni si conditii.

NU SUNTETI DE ACORD cu termeni si conditii Mavis prevăzute în prezenta pagină, aveți obligația de a înceta de îndată orice solicitare/utilizare a serviciilor mavis.ro oferite de catre Mavis.

Termeni si conditii Mavis sunt aplicabile numai serviciului de promovare și de intermediere realizat de către Mavis prin intermediul platformei mavis.ro (denumită în continuare “Platforma”) nu și produselor aparținând producătorilor de mobilă care sunt parteneri Mavis (denumită în continuare “Produse”).

Pagina web disponibila la adresa www.mavis.ro si toate paginile web aferente, cum ar fi secțiunile paginii web mentionate (“Site-ul”), cu exceptia celor indicate diferit, precum și toate serviciile oferite de catre Mavis prin intermediul Site-ului (“Serviciile”), sunt deținute și operate de către Mavis și accesate de către dvs. în următorii termeni si conditii:

 

ACCESAREA SERVICIILOR

 

Mavis oferă servicii de promovare a produselor partenerilor Mavis, producători de mobilă (denumiți în continuare “Parteneri”) și de intermediere în vederea plasării unei comenzi cu privire la acestea potrivit explicațiilor oferite pe Site și în deplină concordanță cu termeni si conditii Mavis.

Utilizatorul este fie o persoană fizică care îndeplinește toate condițiile legale pentru a plasa o comandă și de a achiziționa Produse, fie persoană juridică care funcționează conform legilor din România și care are dreptul de a-și desfășura activitatea așa cum și-o desfășoară la momentul acceptării termeni si conditii.

Mavis poate modifica, suspenda sau întrerupe în orice moment furnizarea Serviciilor și/sau accesul Utilizatorului la acestea, în întregime sau în parte, inclusiv disponibilitatea oricărui element în legatura cu Serviciile, fără nicio notificare.

Utilizatorii Site-ului, prin simpla acceptare a termeni si conditii Mavis, declară și garantează Mavis că potrivit prevederilor legale în materie au dreptul să utilizeze Serviciile și să acceseze Site-ul, și își asumă responsabilitatea completă pentru alegerea Produselor și utilizarea Serviciilor.

 

DETALII PRIVIND SERVICIILE

 

Mavis încarcă pe Site poze, descrieri și prețuri ale Produselor Partenerilor Mavis însă prin simpla folosire a Site-ului nu se poate plasa o comandă.

ro publică pe Site oferte în numele Partenerilor, conform informațiilor furnizate de către Parteneri. Mavis.ro nu va accepta nicio răspundere sau obligație pentru conținutul Ofertei și informațiile despre Parteneri menționate pe Platformă.

ro prezintă toate informațiile despre Oferta Partenerilor astfel încât să fie clar Utilizatorului care sunt drepturile și obligațiile acestuia după ce a acceptat Oferta.

ro nu va accepta nicio răspundere pentru disponibilitatea Platformei. Mavis.ro nu oferă nici o garanție, în mod expres, nici implicit, în ceea ce privește funcționarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea Platformei se face pe propriul risc.

 

PROCEDURA PRIVIND SOLICITAREA OFERTEI

 

Procedura de solicitare a Ofertei prin Platformă este următoarea: Utilizatorul alege un produs promovat pe Platformă, selectează cantitatea, pe care le adaugă în “solicită oferta” iar apoi transmite solicitarea către Mavis.

După recepționarea solicitării, Mavis.ro va confirma fie pe email, fie telefonic solicitarea Utilizatorului definitivând totodată detaliile despre Produs în privința finisajului, stofelor alese, dimensiunilor, termenului de livrare și orice alte aspecte necesare după caz. Mavis nu răspunde pentru conformitatea Produselor și/sau eventualele diferențe de calitate (incluzând culoare, textură, etc.) care pot apărea din cauza prelucrării digitale.

Pentru plasarea comenzii este necesar ca Utilizatorul să furnizeze următoarele date:

Utilizatorul este persoană fizică: nume și prenume, cod numeric personal/ serie și număr carte de identitate, adresa de livrare, număr de telefon pentru contact, adresa de email;

Utilizatorul este persoană juridică: denumire PJ/PFA, cod de identificare fiscală, număr de înregistrare în Registrul Comerțului, adresa de livrare și număr de telefon pentru contact, adresa de email.

Ulterior, Mavis va comunica Utilizatorului la adresa de email indicată o ofertă de preț în care vor fi incluse toate detaliile referitoare la Produsul/Produsele solicitate în vederea verificării și confirmării de către Utilizator.

După primirea confirmării în scris din partea Utilizatorului că oferta de preț transmisă este acceptată și că detaliile sunt conforme cu solicitările, Mavis va transmite Utilizatorului proforma pentru plata avansului precum și contractul.

Utilizatorul trebuie să achite cel puțin 30% din valoarea acesteia în termen de …………… de la semnarea contractului.

Diferența de 70% va fi achitată de către Utilizator la livrarea produselor comandate, însă nu mai devreme de 10 zile de la semnarea contractului. În Ofertă și în formularul de comandă este menționat termenul maxim până la livrare.

Oferta va fi pusă în executare de către Partener doar dacă Utilizatorul, atunci când plasează Comanda, furnizează Mavis date corecte și complete de contact și informații despre adresă.

În privința informațiilor despre starea Ofertei și procesarea comenzii Utilizatorului, după ce au fost definitivate detaliile cu privire la Produsul solicitat, Utilizatorul este obligat să fie disponibil telefonic sau prin email (astfel cum este menționat la plasarea solicitării) pentru Mavis.

Astfel, ca urmare a plasării unei Comenzi, Utilizatorul este angajat de Comandă și va avea dreptul la o rambursare în condițiile prevăzute de legislația în vigoare și menționate în contract.

În cazul în care Utilizatorul alege să i se livreze Comanda, acesta trebuie să fie prezent la adresa de livrare indicată de Utilizator în Comandă pentru a ridica/recepționa articolele Comenzii.

ro nu acceptă nicio răspundere referitoare la executarea Comenzii de către Parteneri.

Transportul poate fi asigurat oriunde în țară prin intermediul unor contractanți terți independenți care nu sunt angajați sau colaboratori Mavis după propria opțiune a Utilizatorului, pe propriul cost, sau prin intermediul societății Mavis, de asemenea contra cost. În această din urmă situație, costul transportului este calculat în funcție de mai mulți parametri precum: distanța, valoarea comenzii, număr de persoane necesare pentru manipulare și descărcare, efectuare montaj, etc. și este evidențiat distinct pe factură.

 

Procedura privind anularea Comenzii

 

Utilizatorul poate să anuleze Comanda confirmată telefonic/pe email Mavis numai în cazul în care este indicat în Ofertă în mod explicit că anularea Comenzii de către Utilizator este posibilă.

În cazul în care există orice suspiciune rezonabilă referitoare la corectitudinea sau autenticitatea Comenzii sau a datelor de contact, dacă adresa de livrare menționată în Comandă se află în afara zonei de livrare a Partenerului sau în caz de forță majoră, Partenerul și/sau Mavis.ro are dreptul să refuze Comenzile și să anuleze Contractele în numele Partenerului.

În cazul în care Utilizatorul plasează o Comandă falsă (de exemplu prin indicarea de date de contact incorecte, prin neplată sau prin neprezentarea la locația de livrare sau ridicare, pentru a primi Comanda) sau nu îndeplinește în alt mod obligațiile acestuia conform Comenzii plasate, Mavis.ro va avea dreptul să refuze orice Comenzi viitoare de la acest Utilizator și după caz, să anunțe organele de poliție competente.

 

PLATA

 

Partenerul a autorizat Mavis.ro să încaseze plata de la Utilizator pentru Comenzile realizate prin intermediul Platformei, în numele Partenerului.

Ca urmare a plasării unei Comenzi prin intermediul Platformei Mavis.ro, Utilizatorul are obligația să plătească Partenerului contravaloarea Comenzii. Utilizatorul poate îndeplini această obligație de plată utilizând o metodă de plată online prin intermediul Platformei.

Rambursarea (parțială) a unei plăți încasată de Mavis va fi posibilă numai în cazul în care Comanda nu se poate livra (integral) din culpa exclusivă a Partenerului. Rambursarea se va efectua întotdeauna în același cont cu cel din care s-a efectuat plata.

 

RĂSPUNDEREA

 

ro nu acceptă nicio răspundere, în măsura maximă permisă de lege, care derivă din executarea Serviciului. Informațiile publicate pe Plaforma Mavis.ro referitoare la Produsele de care puteți beneficia precum și prețurile acestora, ne sunt furnizate de către Parteneri, aceștia fiind singurii responsabili de realitatea, acuratețea, calitatea și cantitatea lor.

ro nu își asumă răspunderea în măsura maximă permisă de lege pentru nici o neplăcere/prejudiciu, de orice natură, pe care Utilizatorul l-ar putea suferi ca urmare a folosirii Platformei.

Societatea nu poartă nicio responsabilitate în ceea ce privește calitatea Produselor și serviciilor oferite de Partenerii Mavis.ro a căror informații sunt găzduite pe Platformă. Orice produse vizualizate, comandate și cumpărate prin intermediul Platformei, respectiv orice servicii conexe, sunt garantate de către Partenerii noștri contractuali.

De asemenea, autorizările necesare pentru realizarea Produselor în conformitate cu reglementările în vigoare, cad exclusiv în sarcina Partenerilor Mavis.ro. Mavis nu poate fi trasă la răspundere pentru neîndeplinirea acestor condiții impuse de lege.

Societatea nu poate fi considerată responsabilă pentru pierderile de informații cauzate de nefuncționalitatea conexiunii la internet și nici nu poate fi ținută responsabilă pentru daune cauzate de indisponibilitatea temporară a serverului de hosting, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru.

 

MODIFICAREA TERMENI SI CONDITII MAVIS

 

Mavis își rezervă dreptul să modifice orice prevedere din conținutul termeni si conditii, în orice moment, potrivit propriei sale opțiuni discreționare și fără a fi obligat să justifice în vreun mod, prin postarea unui anunț pe Site, sau prin transmiterea unei informări via e-mail sau prin poștă. Utilizarea în continuare a Serviciilor de catre Utilizator, ulterior postării termeni si conditii în versiunea modificată pe Site, constituie o acceptare deplină și necondiționată de către Utilizator a respectivelor modificări.

 

CONȚINUTUL SITE-ULUI

 

Site-ul (din care face parte și platforma) și întreg continutul sau sunt protejate de prevederile legislatiei romane cu privire la dreptul de autor si sunt create special pentru folosirea lor de catre Utilizatori cu prilejul utilizarii Serviciilor si / sau accesarii Site-ului, putand fi utilizate cu autorizarea Mavis numai in stricta concordanta cu Termenii si Conditiile. Toate materialele si informatiile disponibile pe Site inclusiv dar fara a se limita la continutul si elementele de grafica ale Site-ului, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt titular de drepturi, apartin Mavis si reprezinta Continutul Site-ului, iar drepturile (inclusiv cel de autor) corespunzatoare acestora apartin Mavis. Termenul de “Continut” include in mod special codul sursa, imagini, text, dar fara a se limita la acestea. Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv cu respectarea Termenilor si Conditiilor si in scopurile prevazute in termeni si conditii. Orice utilizare a Continutului Site-ului si / sau a Serviciilor de catre terte persoane in alte scopuri decat cele prevazute in termeni si conditii se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al reprezentantului legal al Mavis. Astfel, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui Site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat pentru utilizarea Serviciilor cu respectarea termeni si conditii. Mavis isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si / sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

Utilizatorul se va conforma in intregime tuturor prevederilor legale privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum si oricaror informari si restrictii referitoare la orice Continut accesat in legatura cu Serviciile.

 

LIMITARI

Utilizatorul este responsabil pentru întreaga sa activitate privind Serviciile sau în legătură cu acestea. Orice încercare a oricărui Utilizator de utilizare frauduloasă, abuzivă sau ilegală a Serviciilor/Site-ului, ori orice încercare a oricărui Utilizator de utilizare a Serviciilor/Site-ului împotriva prevederilor termeni si conditii ori intereselor Mavis sau altor Utilizatori, confera Mavis dreptul de a întrerupe ori suspenda în mod discreționar dreptul Utilizatorului de a utiliza în intregime sau în parte Serviciile ori de a accesa Site-ul, fără plata niciunor despăgubiri.

În măsura maximă permisă de lege, Mavis nu își asumă obligația și nu garantează implicit sau expres pentru conținutul de orice fel al Site-ului sau pentru utilizarea defectuoasă a Serviciilor de către Utilizatori. Mavis va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și încrederea în Site și va încerca săa corecteze erorile și omisiunile cât mai repede posibil.

Utilizatorii înțeleg și acceptă că furnizarea Serviciului poate fi afectată de anumite condiții obiective, precum și că Serviciile, conținutul și Site-ul sunt puse la dispoziția Utilizatorilor potrivit principiului “așa cum sunt”, “așa cum sunt disponibile”, iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor.

În nicio situație, indiferent de circumstanțele invocate, Mavis nu va putea fi chemat să răspundă în legătura cu Site-ul sau Serviciile: (a) pentru orice sumă în plus față de sumele plătite efectiv de Utilizator către Mavis cu titlu de preț contractual; (b) pentru orice daune ori prejudicii indirecte, pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi, rezultate din utilizarea Serviciului. În nicio situație, indiferent de circumstanțele invocate, Mavis nu va datora Utilizatorului despăgubiri decât în limita sumelor efectiv plătite de către Utilizator către Mavis cu titlu de preț contractual.

Utilizatorii înțeleg și acceptă că Mavis este absolvit de orice răspundere în eventualitatea producerii oricărei opriri, întreruperi, îngreunari, disfuncționalități sau erori în funcționarea Site-ului sau Serviciilor, în situația unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciului, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Mavis. In cazurile de forta majora Mavis si / sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, sunt exonerati total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la acestea, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Mavis, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, atacurile informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malitioase, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva etc.

 

DREPTUL DE RETRAGERE PENTRU PERSOANE FIZICE

 

În conformitate cu Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu excepţia cazurilor menţionate expres de lege, Utilizatorul – persoana fizica, in calitate de consumator, beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri. Perioada de retragere menţionată mai sus expiră în termen de 14 zile de la data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii.

Pentru acele situatii in care, Utilizatorul isi exercita dreptul de retragere din orice motiv, dupa ce executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului, dar inainte de prestarea completa a serviciilor de catre Mavis, acesta are dreptul la rambursarea partiala a sumelor achitate Mavis.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract, utilizând o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. In acest scop, puteti folosi Formularul de retragere, folosirea lui nu este insa obligatorie.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de finalizarea prestarii complete a serviciilor de catre Mavis, dar nu mai tarziu de expirarea termenului de 14 zile mentionat mai sus.

Daca va retrageti dupa ce parte din serviciile furnizate de catre Mavis au fost prestate, dar inainte de finalizarea completa a acestora, sunteţi de acord cu rambursarea a jumătate din suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu excepţia cazului în care aţi fost de acord cu o altă modalitate de plată; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

 

DECLARAȚII ȘI GARANȚII

 

Utilizatorul declara si garanteaza urmatoarele: (a) Utilizatorul detine toate autorizatiile legale si statutare, daca este cazul, precum si toate drepturile necesare sa incheie aceasta Conventie, sa isi asume toate si orice obligatii prevazute in Conventie, sa beneficieze de Servicii si sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a-si indeplini intrutotul obligatiile asumate de Utilizator potrivit Conventiei; (b) Utilizatorul declara si garanteaza ca: (i) prin utilizarea Serviciilor, nu incalca si nu a incalcat nicio obligatie legala sau contractuala fata de orice terte persoane sau entitati sau orice drepturi pe care le pot invoca acestea, inclusiv dar fara a se limita la drepturi de proprietate intelectuala, dreptul la viata privata, publicitate sau confidentialitate, sau drepturi si obligatii aflate sub incidenta protectiei consumatorului; (ii) nu exista niciun fel de diferende, litigii sau pretentii ale tertelor persoane sau entitati ori autoritati in legatura cu materialele si informatiile transmise prin intermediul Serviciilor.

Mavis este obligat sa aplice toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter pesonal primite de la Utilizator impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricaror alte forme de prelucrare ilegala.

 

REZOLVAREA PLÂNGERILOR

Plângerile Utilizatorului despre Ofertă, Comandă sau executarea Comenzii urmează să se redirecționeze Partenerului. Răspundere exclusivă pentru Ofertă și executarea Contractului revine Partenerului.

În cazul în care Utilizatorul are o plângere referitoare la funcționarea Platformei Mavis.ro (adică a Serviciului) aceasta poate fi trimisă la adresa de email mavis@mavis.ro.

ALTE CLAUZE

 

In cazul in care oricare din parti va renunta temporar la exercitarea oricarui drept dintre cele prevazute in termeni si conditii Mavis aceasta renuntare nu va putea fi considerata ca o renuntare definitiva la respectivul drept. Mavis nu va fi tinuta responsabil pentru nicio neindeplinire a obligatiilor sale contractuale in cazul interventiei oricarei cauze de forta majora.

Daca oricare prevedere din termeni si conditii Mavis va fi declarata nula, prevederea respectiva va fi eliminata si inlocuita cu o alta prevedere in acelasi spirit, astfel incat termeni si conditii Mavis sa produca in continuare efectele juridice avute in vedere initial.

Drepturile sau obligatiile prevazute de termeni si conditii Mavis nu pot fi transferate in niciun mod de catre Utilizator catre terte parti, decat daca exista acordul scris, prealabil si explicit al Mavis in acest sens.

Partile convin ca orice litigii care intervin in legatura cu termeni si conditii Mavis sau cu furnizarea Serviciilor vor fi judecate de catre instanta judecatoreasca competenta de la sediul Mavis.

Termenii si Conditiile inlocuiesc toate si orice intelegeri sau acorduri anterioare, scrise sau verbale, referitoare la obiectul termeni si conditii sau in legatura cu acesta si contin totalitatea intelegerilor intervenite intre parti cu privire la obiectul termeni si conditii.

Puteti contacta responsabilul cu protectia datelor prin e-mail, la adresa  mavis@mavis.ro